Tuesday, August 6, 2013

Sekitar Ramadhan 2013 Di Pinang Tunggal

Di penghujung Ramadhan ini admin ingin berkongsi sedikit cerita tentang apa yang berlaku sepanjang Ramadhan di Pinang Tunggal. Meskipun ramai anak muda Pinang Tunggal kini tinggal di luar, suasana di Pinang Tunggal masih meriah. Pelbagai aktiviti dianjurkan dan berjalan sekitar Pinang Tunggal sepanjang Ramadhan ini.

Pada hari sabtu 3 Ogos 2013 yang lalu telah berlangsung Majlis Penyampaian Duit Raya kepada anak-anak yatim di DUN Pinang Tunggal. Majlis disempurnakan oleh ADUN Pinang Tunggal Dato Roslan dan diadakan di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Paya Keladi. Ramai anak-anak yatim yang mendapat duit raya pada majlis tersebut.
Majlis Penyampaian Duit Raya Oleh YB Pinang Tunggal
Ibu Bapa yang menemani anak mereka
Satu perkara yang menarik perhatian saya di Pinang Tunggal adalah, kini telah wujud seakan bazar Ramadhan di tapak pasar malam Pinang Tunggal. Kalau dahulu hanya peniaga peniaga makanan yang mempunyai kedai di sekitar tapak itu sahaja yang berniaga, kini semakin ramai peniaga yang mengambil bahagian. Salah satu gerai yang mendapat perhatian ramai adalah gerai Ayam Panggang dan Murtabak. Disamping itu juga terdapat gerai gerai yang menjual kuih muih.
Pelanggan beratur membeli juadah
Pandangan dari bawah gerai

Gerai Air Pun Ada
Semoga bazar ni akan semakin meriah tahun hadapan. Pada kesempatan ini pihak kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada semua pembaca blog ini.

No comments:

Post a Comment